kisiel z jagód i chleba

kisiel z jagód i chleba

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jagody

    1 kg
  • cukier

    15 dkg
  • woda

    1 szklanka
  • mąka

    1 łyżka
  • woda

    2 łyżki
  • masło

    3 dkg
  • chleb

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania kisiel z jagód i chleba

jagody gotuję w wodzie z cukrem przez 10 minut. Mąkę rozprowadzam wodą, dodaję do jagód i zagotowuję. Nakładam jagody do salaterek. Przygotowuję grzanki z chleba i dekoruję nimi kisiel.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

gosia1988 17.08.2012 19:54
ciekawy przepis
sznycel 17.08.2012 19:34
deser jest tani, kiedy zbierze się jagody w lesie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat