kisiel z jagód i chleba

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jagody

    1 kg
  • cukier

    15 dkg
  • woda

    1 szklanka
  • mąka

    1 łyżka
  • woda

    2 łyżki
  • masło

    3 dkg
  • chleb

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

jagody gotuję w wodzie z cukrem przez 10 minut. Mąkę rozprowadzam wodą, dodaję do jagód i zagotowuję. Nakładam jagody do salaterek. Przygotowuję grzanki z chleba i dekoruję nimi kisiel.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia1988 17.08.2012 19:54
ciekawy przepis
sznycel 17.08.2012 19:34
deser jest tani, kiedy zbierze się jagody w lesie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat