Kisiel porzeczkowy z jabłkami

Kisiel porzeczkowy z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porzeczki

    900 g
  • cukier

    5 łyżek
  • mąka ziemniaczana

    3 łyżki
  • jabłka

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce przebrać, przetrzeć przez sito,wlać 300 ml wody, dodać cukier i gotować ok 15 minut na wolnym ogniu.Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 5 łyżkami wody,wlać do gotujących się owoców, gdy kisiel stanie się klarowny zdjąć z ognia. Jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce, włożyć do salaterek, zalać kisielem i schłodzić.polecam

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 11.06.2012 09:01
super zrobione
Agnik 06.02.2012 15:57
ciekawe
zuzanna_z 29.12.2011 11:17
extra
Żaneta1 27.11.2011 16:56
pychotka
angelika14 23.04.2011 10:41
ciekawa propozycja
grazia1 16.03.2011 14:21
ekstra
Mirka-Ludomila 10.03.2011 08:45
super
Edyta38 29.12.2010 16:36
pycha :)
edyta44 21.10.2010 09:15
ciekawa propozycja
monisia1977 18.10.2010 21:07
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat