Kisiel "morelowa fantazja"

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Kisiel

  • kisiel morelowy

    1 torebka
  • woda

    500 ml
  • cukier

    3 łyżki

Dekoracja

  • rodzynki

    50 g
  • morele suszone

    50 g
  • czekolada gorzka

    25 g
  • mandarynki

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najpierw trzeba przygotować kisiel: odmierzyć 0,5 l wody i z tego odlać ćwierć szklanki i rozmieszać w niej zawartość torebki z kisielem oraz dodać 3 łyżki cukru. Pozostałą wodę zagotować. Do gotującej się wody wlać rozmieszany proszek i ciągle mieszając zagotować. Przelać gotowy kisiel do salaterek. Sparzyć w naczyniu rodzynki i suszone morele. Później odsączyć suszone owoce z nadmiaru wody na sitku. Pokroić w drobną kostkę suszone morele. Czekoladę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Obrać mandarynki i poporcjować na cząstki. Ułożyć suszone owoce i cząstki mandarynki na ostudzony kisiel. Następnie udekorować startą czekoladą i deser jest gotowy do podania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 05.02.2015 15:52
ładnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat