KISIEL MLECZNY

KISIEL MLECZNY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    3 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • wanilia

    0,5 laski
  • cukier

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania KISIEL MLECZNY

Odlać ¾ szklanki mleka i rozprowadzić w nim mąkę. Resztę mleka zagotować z wanilią i cukrem. Do gotującego mleka wlać zawiesinę. Ugotowany kisiel przelać do salaterek. SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Madziela 04.07.2012 10:23
musze go wyprobowac

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat