Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel jabłkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda zimna 2 szklanki
cukier 1,5-2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
jabłka 1 duże
cynamon Prymat szczypta
cukier waniliowy
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel jabłkowy

Kroki postępowania

1
Jabłko obieram i ścieram na tarce, po czym niezwłocznie skrapiam je sokiem z cytryny.
Krok 1 - Kisiel jabłkowy foto
2
W małym rondelku gotuję 1.5 szklanki wody, dodaję cukier, odrobinę cukru waniliowego, szczyptę cynamonu i starte jabłko.
Krok 2 - Kisiel jabłkowy foto
3
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzam w połowie szkl. zimnej wody, wlewam ją do gotującego się jabłka. Mieszam energicznie, aby kisiel równomiernie zgęstniał.
Krok 3 - Kisiel jabłkowy foto
4
Gotuję kilkanaście sekund i wyłączam palnik. Gorący kisiel przelewam do miseczek lub pucharków. Można podać od razu lub po przestudzeniu.
Krok 4 - Kisiel jabłkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak