kisiel jabłkowy

kisiel jabłkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    3 szt
  • cynamon

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • mąka ziemniaczana

    3 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania kisiel jabłkowy

obrane jabłka pokroić na kawałki rozgotować w wodzie przecedzić przez sito zaprawić cynamonem i cukrem dodać tyle wody aby było tej masy 6 szklanek rozprowadzić jej częścią szklankę mąki ziemniaczanej mąkę wybijając kilka minut łyżką na ogniu formę namoczyć wodą wysypać cukrem wlać kisiel i odstawić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat