Kisiel jabłkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    250 ml
  • cukier

    12 dkg
  • mąka ziemniaczana

    4 dkg
  • woda

    75 ml
  • skórka cytrynowa

  • jabłka

    45 z kompotu
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć, obrać,zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Zagotować wodę z cukrem, włożyć do niej utarte jabłka i skórkę cytrynową po czym silnie podgrzać. Sporządzić zawiesinę z 75ml wody i mąki,wlać do owoców i mieszając zagotować. Podawać gorący w szklanych salaterkach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andysz 26.05.2012 09:50
mniam mniam dobre;)
ewelina63 14.09.2011 11:13
na pewno bardzo smaczny
KasiaK90 21.04.2011 10:31
przepyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat