Kisiel cytrynowy

Kisiel cytrynowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cytryna

    3 szt
  • cukier

    1 szkl
  • woda

    6 szkl
  • mąka ziemniaczana

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Kisiel cytrynowy

Sok z cytryn wycisnąć i przecedzić do wody resztą wody rozmieszać mąkę ziemniaczaną wodę z sokiem cytrynowym i szklanką cukru zagotować dodać mąkę ziemniaczaną gotować jeszcze parę minut bez przerwy mieszając kiedy kisiel słanie się przezroczysty przelać go do formy wypłukanej zimną wodą posypanej cukrem odstawić do zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat