Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kinder Pingui

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 6 szt
mąka 6 łyżek
cukier 6 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 łyżki
olej 2 łyżki

Masa;

śmietana 30% 500 ml
cukier puder 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczek

Czekolada

czekolada gorzka 340 g
margaryna 100 g
olej 2 łyżeczki
mleko 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kinder Pingui

Kroki postępowania

1
Białka ubić z cukrem dodać żółtka , mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao. Na końcu dodać olej.
Krok 1 - Kinder Pingui foto
2
Ciasto rozlać na 2 blachy i upiec. ( do suchego patyczka)
Krok 2 - Kinder Pingui foto
3
Śmietanę szybko ubić z cukrem i wlać ostudzoną rozpuszczoną w 2/4szkl wody żelatynę.
Krok 3 - Kinder Pingui foto
4
Na jeden biszkopt wyłożyć połowę śmietany.
Krok 4 - Kinder Pingui foto
5
W kąpieli wodnej rozpuścić wszystkie składniki na czekoladę.
Krok 5 - Kinder Pingui foto
6
Połowę czekolady wylać na śmietanę i wstawić do zamrażarki żeby szybko się zastygła.
Krok 6 - Kinder Pingui foto
7
Na czekoladę wyłożyć resztę śmietany , przykryć biszkoptem i polać resztą czekolady.
Krok 7 - Kinder Pingui foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna34 19.08.2014 21:10
Świetne ciasteczko
monikaT83 18.08.2014 22:43
pyszności:) ale nabrałam ochoty na takie ciacho:)
Renataj 18.08.2014 21:43
Aż ślinka cieknie:)
iziona 18.08.2014 18:57
Jejciu :) cudo !!
noninka77 18.08.2014 16:57
Ale mi ochoty narobiłaś na takie ciacho :)
Magula 18.08.2014 16:54
Super przepis
Czyki 18.08.2014 15:53
Ale to pysznie wygląda :):)
mirosława4 18.08.2014 15:40
apetycznie się prezentuje aż chce się jeść :)
Janina 18.08.2014 15:38
Pychotka;)
Natalija 18.08.2014 14:20
wygląda pysznie :)
Ola1young 18.08.2014 13:37
bardzo apetyczne ciacho :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak