Przepis i sposób przygotowania na: Kimchi z marchewką, ogórkiem i rzodkwią daikon
Kroki postępowania
Opłukać dokładnie w zimnej wodzie, osączyć i odwirować wirówka do sałaty.
kapusta pekińska | 600 g |
rzodkiew biała | daikon 1/2 dużej |
marchew | 1 duża |
ogórek zielony | 200 g |
jabłko | 1/2 średniego |
cebula biała | mała |
czosnek ząbki | 2 duże |
papryczka chili | średnia |
imbir | 2-3 cm kawałek |
papryka w płatkach | chili 1 łyżeczka |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżka |
miód płynny | 2 łyżeczki |
sos sojowy jasny | 1 łyżka |
woda zimna | 1-2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: