Kieszonkowce z serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurcza

    2 piersi
  • ser

    4 plastry
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • jajko

    1
  • woda

    1 łyżka
  • olej

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kieszonkowce z serem foto
Pierś z kurczaka przekrajam na pół aby powstały cztery ćwiartki. Każdy powstały kawałek solę i pieprzę do smaku. Teraz w grubszych (dolnych) częściach wycinam delikatnie dziurkę i w nią wpycham ser. Natomiast cieńsze ćwiartki po napełnieniu serem po prostu spinam wykałaczką. Próbowałam w nich również wyciąć otwór ale były za cienkie więc postanowiłam zwyczajnie położyć na nich ser i spiąć wykałaczką.
Krok 2 - Kieszonkowce z serem foto
Jajko wbijam do miski i rozbełtuję z wodą. Do drugiej miseczki wsypuję trochę bułki tartej. Gotowe kieszonki maczam najpierw w jajku a następnie obtaczam w bułce tartej.
Krok 3 - Kieszonkowce z serem foto
Całość smażę na rozgrzanym oleju aż mięso się podsmaży.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
emeslive 11.10.2012 14:43
Sympatyczna nazwa, apetyczny wygląd, chętnie bym zjadł.
Anna169Hosz 31.08.2012 11:24
Bardzo apetyczne.
Danuta_Prorok 19.08.2012 14:48
super
Justyna28 19.08.2012 14:48
fajny pomysł:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat