Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki z brzoskwinią

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 300 gram
brzoskwinie w puszce 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki z brzoskwinią

Gotowe ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na kwadraty. Na każdy kawałek kładziemy połówkę brzoskwini i składamy boki. Na środku ciasto zlepiamy i wbijamy wykałaczkę by podczas pieczenia się nie otworzyły. Wykładamy ma papierze do pieczenia. Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze ok. 200stopni. Po upieczeniu wykałaczki wyjmujemy i mamy gotowe kieszonki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 18.03.2015 11:51
ekstra te kieszonki
Seba 19.02.2015 06:35
bardzo dobre
2milutka 14.02.2015 20:57
pyszne kieszonki
olkaaa 14.02.2015 19:52
też takie robię
Zdzisław 14.02.2015 19:36
takie słodkości bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak