Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
schab bez kości
5 plastrów -
czosnek
2 ząbki -
olej
1 łyżka -
sól
szczypta -
pieprz
szczypta -
Farsz:
-
por (biała część)
1 szt -
masło
1 łyżka -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
ser żółty
5 plasterków -
mąka
do panierki -
Bułka tarta klasyczna Prymat
do panierki -
jajko
do panierki -
olej do smażenia
Przepis i sposób przygotowania kieszonki schabowe z porem
Pora pokroić na półplasterki. Usmażyć na łyżce masła. Posolić, doprawić pieprzem. Ser pokroić na mniejsze kawałki.
Na każdy kawałek mięsa nakładać łyżke pora i kawałek sera. Składać w kopertę. Panierować i smażyc na oleju
Komentarze (9)