kieszonki schabowe z porem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    5 plastrów
  • czosnek

    2 ząbki
  • olej

    1 łyżka
  • sól

    szczypta
  • pieprz

    szczypta
  • Farsz:

  • por (biała część)

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ser żółty

    5 plasterków
  • mąka

    do panierki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierki
  • jajko

    do panierki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab umyć i rozbić. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem, solą i pieprzem. Przyryć folią i odstawić na noc do lodówki.

Pora pokroić na półplasterki. Usmażyć na łyżce masła. Posolić, doprawić pieprzem. Ser pokroić na mniejsze kawałki.

Na każdy kawałek mięsa nakładać łyżke pora i kawałek sera. Składać w kopertę. Panierować i smażyc na oleju

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Przepisy Joanny 10.03.2014 18:36
bardzo apetyczne
artur7 07.01.2014 14:22
pyszne smaki
Aleksandra/Olcia 26.10.2013 19:47
ale apetyczne mniam
Stenka 03.10.2013 07:52
ciekawy przepis
dwa pokoje z kuchnią 03.10.2013 07:52
tak jeszcze nie robiłam
dziewczyna_z_kodeksem 02.10.2013 22:37
bardzo apetyczne kieszonki
ao_12 02.10.2013 22:15
pycha kotlety :)
marinia 02.10.2013 21:55
człowiek się tu naprawdę głodny robi :)
Kasnaj 02.10.2013 21:53
pyszne jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat