Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kieszonki drobiowe faszerowane groszkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

farsz

groszek konserwowy 1 puszka
cebula 1 szt
olej 1 łyżka
sól i pieprz 0,5 łyżeczki

mięso

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
mąka pszenna 1 łyżka
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: kieszonki drobiowe faszerowane groszkiem

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy. Każdą pierś nacinamy wzdłuż tworząc kieszonkę. Posypujemy przyprawami i olejem. Odstawiamy w chłodne miejsce na około 10 minut.
Krok 1 - kieszonki drobiowe faszerowane groszkiem foto
2
W tym czasie przygotowujemy farsz. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulkę i dodajemy groszek konserwowy. Smażymy około 2-3 minuty.
Krok 2 - kieszonki drobiowe faszerowane groszkiem foto
3
Przygotowany farsz wkładamy do kieszonek z piersi z kurczaka. Obsypujemy mąką. Możemy podpiąć kieszonkę wykałaczką.
Krok 3 - kieszonki drobiowe faszerowane groszkiem foto
4
Piersi obsmażamy z obu stron. Następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.
Krok 4 - kieszonki drobiowe faszerowane groszkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 18.09.2016 19:48
super pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak