Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonka z szynki wypełniona pieczarkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 20 dkg
pieczarki 3 szt
cebula 1 szt
natka pietruszki
mąka 2 łyżki
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
curry
ocet winny
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonka z szynki wypełniona pieczarkami

Szynkę przekroić tworząc kieszonkę. Obsypać przyprawami, również w środku, skropić olejem i octem. Odstawić do lodówki na godzinę.
Pieczarki pokroić w plastry i obsmażyć z obu stron. Posypać solą i pieprzem. Kieszonkę w szynce nadziać pieczarkami i pietruszką. Oprószyć mąką.
Cebulę zeszklić w rondelku, włożyć szynkę i obsmażyć z obu stron. Podlać wrzątkiem na wysokość 1-2 cm. Przykryć i dusić około 45 minut, do miękkości mięsa. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 07.09.2015 16:50
to musi być pyszne mięsko ,wygląda super
krokus 07.09.2015 11:19
pyszne mięsko
Jumper123 07.09.2015 10:31
pychota wygląda pysznie
Aleksandra/Olcia 07.09.2015 09:47
wygląda apetycznie
berys18 07.09.2015 09:34
bardzo apetyczne mięsko
IZABELA29 07.09.2015 08:24
pyszne danie
monika141 07.09.2015 08:00
smaczne mięsko
fotoviderek 06.09.2015 23:08
Świetne mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak