Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonka z kiełbasą,serem i pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 grubsze plastry
ser żółty 4 plastry
pieczarki 200 gram
kiełbasa cienka 12 plasterków
musztarda
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonka z kiełbasą,serem i pieczarkami

Schab przyprawiamy i wstawiamy na noc do lodówki.Pieczarki gotujemy w osolonej wodzie.Jak wystygną drobno kroimy.Kiełbasę oczyszczamy z osłonki.Każdy plaster mięsa należy rozkroić tak by powstała głęboka kieszonka.Smarujemy ją cienka warstwą musztardy i wkładamy na jedną stronę plasterki kiełbasy,potem plaster sera i do reszty pieczarek.Zszywamy szczelnie kieszonkę.Jajko roztrzepujemy z mąką,kilkoma łyżkami wody i przyprawami.Kieszonki zanurzamy w cieście i kładziemu na patelnie.Smażymy na małym ogniu aż mięsko będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rossie 24.05.2013 10:37
szkoda ze zdjecie takie małe i niewyraźne. Pomysł dobry ::)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak