Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaśnica

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
kiełbasa np zwyczajna lub śląs 4 szt
pomidor 1 szt
pieczarki 2 szt
cebula 1 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaśnica

Kiełbasę obrać ze skóry, pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni. Dodać posiekaną cebulę oraz pomidora i pieczarki pokrojone w kosteczkę. W razie potrzeby dodać trochę margaryny. Smażyć ok. 2-3 min. Jajka rozkłócić, doprawić do smaku, zalać podsmażone składniki. Smażyć, aż całość się zetnie. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 21.10.2013 22:38
sycące śniadanko :)
Iwusia 05.06.2013 23:27
bardzo fajny przepis
czekoladka_m 06.11.2012 17:40
Ale raz na jakiś czas warto się skusić:)
IZABELA29 06.11.2012 08:48
nie wszyscy mogą sobie pozwolić na jedzenie kiełbas z tłuszczykiem..
IZABELA29 06.11.2012 08:47
moi faceci mały i duży też tak czasami jedzą jajecznice, dla mnie za tłusto niestety ...
caralajna 06.11.2012 07:26
wymarzone śniadanie dla niejednego faceta ;)
wojtek5 28.10.2012 20:22
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak