Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaski zapiekane w marchewkowej kołderce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 4 sztuki
kiełbasa myśliwska 4 małe
cebula biała 2 sztuki
olej 2 łyżki
Musztarda miodowa Prymat 2 łyżki
curry 1/2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku

Porada

Bardzo smaczny i prosty do przygotowania obiad za grosik. Lekko słodkawa marchewka pieczona z dodatkiem musztardy świetnie komponuje się z kiełbaskami.

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaski zapiekane w marchewkowej kołderce

1. Dwie marchewki ścieramy na dużych, a dwie na małych oczkach. Dodajemy do nich startą na dużych oczkach cebulę, musztardę, olej, curry, szczyptę soli i świeżo mielonego pieprzu. Mieszamy.

2. Kiełbaski lekko nacinamy w kratkę (jak na grilla). Układamy w naczyniu do zapiekania. Po środku i na wierzchu wykładamy marchewkę.

3. Całość zapiekamy przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 26.05.2017 14:46
bardzo fajny pomysł
Mniam 26.05.2017 10:51
Smaczny pomysł na obiad :)
Ola1young 25.05.2017 16:55
pyszne jedzonko ;)
anka1988 25.05.2017 13:48
pomysłowe kiełbaski
Franciszek 25.05.2017 13:38
dobry obiad
w mojej kuchni 25.05.2017 12:57
ale dobre jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak