Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaski wieprzowe zapiekane z fasolką

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbaski wieprzowe 8 sztuk
olej 1 łyżka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbek
fasolka flageolot 400 gram
fasolka cannellini 400 gram
pomidory z puszki 400 gram
suszone zioła 2 łyżeczki
musztarda 1 łyżka
przecier pomidorowy 3 łyżki
sól
bekon 125 bez skórki

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaski wieprzowe zapiekane z fasolką

Kiełbaski pokroiłam na kawałki po ok 2,5 cm, a bekon w kostkę.Kiełbaski i bekon wrzuciłam do rozgrzanego naczynia żaroodpornego.Smażyłam na dużym ogniu 8 minut,do zrumienienia.Cebulę przepołowiłam, obrałam i pokroiłam w plasterki. Obrałam i wycisnęłam czosnek.Opłukałam i osączyłam fasolkę. Wyjęłam kiełbaski i bekon z naczynia żaroodpornego,odstawiłam.W naczyniu zostawiłam tylko 2 łyżki tłuszczu,resztę wylałam.Wrzuciłam cebulę i czosnek.Smażyłam 5 minut. Dorzuciłam pokrojone pomidory wraz z sokiem oraz zioła,musztardę i przecier pomidorowy. Doprowadziłam do wrzenia,a następnie dorzuciłam fasolkę.Ponownie wrzuciłam kiełbaski i bekon,doprawiłam do smaku.Gotowałam na niewielkim ogniu 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak