Kiełbaski w cieście francuskim

Kiełbaski w cieście francuskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

  • jajko

  • sezam

  • biała kiełbasa

    10 cienka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbaski obrać ze skórki, ciasto pokroić w paseczki, posmarować rozmąconym jajkiem i zawinąć kiełbaski.
Ułożyć w formie do pieczenia na papierze. Posmarować po wierzchu jajkiem, posypać odrobiną sezamu i upiec w temp 220 st na złoty kolor.

Podawać z sałatką lub sosami czy
dipami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aannkaa82 06.02.2013 18:38
Muszą być pyszne...
Krzysztof15 06.02.2013 15:52
super
sara1 06.02.2013 15:40
apetycznie wyglądają
Pietruszka 06.02.2013 15:37
wyglądają bardzo smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat