Kiełbaski diabelskie

Ali
Ali

Kiełbaski diabelskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa

    4 sztuki
  • papryczka chili

    1 sztuka
  • miód

    3 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 duża szczypta
  • ocet winny

    1 łyżka
  • sos sojowy

    0,5 łyżeczki
  • sól

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kiełbaski diabelskie

W moździerzu rozcieramy strączek oczyszczonej z pestek papryczki chili z odrobiną soli. Przekładamy do miseczki, zalewamy trzema dużymi łyżkami miodu i dokładnie mieszamy. Dodajemy sporą szczyptę słodkiej papryki, łyżkę octu winnego i pół łyżeczki sosu sojowego.
Tą masą dokładnie smarujemy ponacinane kiełbaski i zostawiamy na całą dobę (lub chociaż na wiele godzin) żeby smak się wchłonął. Po tym czasie mocno wypiekamy na porządnie rozpalonym grillu.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Klausia 06.01.2015 21:43
ostro, super :)
Wacław 06.11.2014 15:28
diabelskie a jakie dobre
Pani Domu 06.11.2014 08:05
smaczna kiełbaska
Futka 05.11.2014 20:20
Pyszne! Jak diabelskie to w sam raz dla mnie ;D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat