Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaski diabelskie

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 4 sztuki
papryczka chili 1 sztuka
miód 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 duża szczypta
ocet winny 1 łyżka
sos sojowy 0,5 łyżeczki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaski diabelskie

W moździerzu rozcieramy strączek oczyszczonej z pestek papryczki chili z odrobiną soli. Przekładamy do miseczki, zalewamy trzema dużymi łyżkami miodu i dokładnie mieszamy. Dodajemy sporą szczyptę słodkiej papryki, łyżkę octu winnego i pół łyżeczki sosu sojowego.
Tą masą dokładnie smarujemy ponacinane kiełbaski i zostawiamy na całą dobę (lub chociaż na wiele godzin) żeby smak się wchłonął. Po tym czasie mocno wypiekamy na porządnie rozpalonym grillu.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 06.01.2015 21:43
ostro, super :)
Wacław 06.11.2014 15:28
diabelskie a jakie dobre
Pani Domu 06.11.2014 08:05
smaczna kiełbaska
Futka 05.11.2014 20:20
Pyszne! Jak diabelskie to w sam raz dla mnie ;D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak