Kiełbaski diabelskie

Ali

Kiełbaski diabelskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa

    4 sztuki
  • papryczka chili

    1 sztuka
  • miód

    3 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 duża szczypta
  • ocet winny

    1 łyżka
  • sos sojowy

    0,5 łyżeczki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W moździerzu rozcieramy strączek oczyszczonej z pestek papryczki chili z odrobiną soli. Przekładamy do miseczki, zalewamy trzema dużymi łyżkami miodu i dokładnie mieszamy. Dodajemy sporą szczyptę słodkiej papryki, łyżkę octu winnego i pół łyżeczki sosu sojowego.
Tą masą dokładnie smarujemy ponacinane kiełbaski i zostawiamy na całą dobę (lub chociaż na wiele godzin) żeby smak się wchłonął. Po tym czasie mocno wypiekamy na porządnie rozpalonym grillu.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 06.01.2015 21:43
ostro, super :)
Wacław 06.11.2014 15:28
diabelskie a jakie dobre
Pani Domu 06.11.2014 08:05
smaczna kiełbaska
Futka 05.11.2014 20:20
Pyszne! Jak diabelskie to w sam raz dla mnie ;D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat