Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaska duszona z cebulką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 4 małe
cebula 6 sztuk
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaska duszona z cebulką

1. Cebulę obieramy, kroimy w grubą kostkę. Wrzucamy do garnka z rozgrzanym olejem, smażymy 5 minut od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie dodajemy przyprawę uniwersalną, paprykę słodką oraz pieprz. Mieszamy, smażymy kolejne 5 minut.

2. Wrzucamy ponacinaną kiełbaskę, chwilę przesmażamy i przykrywamy garnek. Dusimy na wolnym ogniu przez 15 minut od czasu do czasu mieszając. Podajemy z pieczywem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 03.11.2015 09:14
Prosto i pysznie . My także uwielbiamy taką kiełbasę z bułeczką luz z frytkami czy ziemniami na obiad :)
Henryka2 02.11.2015 20:50
Proste a zawsze pyszne.
gosia561 02.11.2015 17:49
taka jest najlepsza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak