kiełbasiany gulasz

kiełbasiany gulasz

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa

    35 dag
  • cebula

    2 szt.
  • boczek wędzony

    15 dag
  • przecier pomidorowy

    1 łyżka
  • bulion

    ½ szklanki
  • śmietana

    ½ szklanki
  • mąka

    1 łyżeczka
  • sól

  • papryka mielona

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokroić boczek stopić na patelni, wyjąć skwarki i na tłuszczu z wytopionego boczku podsmażyć cebulkę drobno pokrojoną. Gdy cebula będzie gotowa- dodać skwarki i kiełbasę pokrojoną, dusić po przykryciem, podlać bulionem i przyprawić. Wymieszać śmietanę z mąką zalać kiełbasę- zagotować. Przy podaniu posypać posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

usmiech

21.02.2012 23:09
wygląda smaczenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat