Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa podwawelska 2 szt
cebula
pomidory krojone z puszki
olej do smażenia
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa z pomidorami

Kiełbaskę kroimy w plasterki i smażymy na rozgrzanej patelni. W razie potrzeby dodajemy olej. Do usmażonej kiełbaski dodajemy pokrojoną cebulkę i rumienimy. Jak cebulka się zarumieni dodajemy pomidory razem z zalewą. Wszystko razem dusimy na wolnym ogniu ok. 10 minut. Doprawiamy do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 06.03.2015 12:11
fajne jedzonko
marcia7 06.03.2015 11:58
typowo węgierskie
Renataj 06.03.2015 11:36
Bardzo lubię to danie - jak mam mało czasu i nie mam pomysłu sięgam po słoiczek domowych pomidorów i dodaję do podsmażonej cebuli z kiełbaską. I doprawiam na ostro:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak