Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa w marynacie winno- piwnej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa śląska 1 kg
wino czerwone wytrawne 2 szkl
piwo 2 szkl
olej 6 łyżek

Porada

Możemy wykorzystać rodzaj kiełbasy jaki lubimy najbardziej.

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa w marynacie winno- piwnej

kiełbasę pokroić na porcję (10-15 cm). Wino i piwo wlać do garnka, zagotować, włożyć na chwilę kiełbasę, a następne zdjąć z ognia i ostudzić. Kiełbasa w tej zalewie powinna pozostać co najmniej 5 godz, a najlepiej całą noc. Przed pieczeniem kiełbasę wyjąć, osączyć, posmarować olejem i układać na ruszcie. Piec 5-8 min, aby kiełbasa była bardzo gorąca.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak