Kiełbasa pieczona z piwem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa podwawelska

    1 kg
  • piwo jasne

    1
  • słonina

    5 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiłbasę ułożyć w brytfannie, wstawić do niezbyt goracego piekarnika, obłożyć plastrami słoniny i polewać piwem, a później tłuszczem z pieczenia. Kiedy nabierze koloru rumianego, polewać kwaśnym sosem. Zrumienić łyżkę masła z łyżką mąki, dodac szczyptę cukru, kwasku cytrynowego. zagotować, rozprowadzić rosołem i polać tym sosem kiełbasę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Smakosz6 14.09.2011 10:46
mmmmmmmmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat