Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa grillowa w marynacie szlacheckiej

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Impreza grillowa nie może odbyć się bez kiełbasy przygotowanej na ruszcie! Jeśli chcecie spróbować czegoś innego, to ten przepis na kiełbasę grillową z marynatą szlachecką jest dla Was! Marynata szlachecka dodaje mięsu lekko dymowej nuty smakowej, co sprawia, że doskonale sprawdza się jako dodatek do kiełbasy, dzięki któremu nabiera ona wyrazistości.

Składniki:

kiełbasa grillowa 8 sztuk
olej 2 łyżki
Marynata w płynie szlachecka Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa grillowa w marynacie szlacheckiej

Dodanie marynaty do kiełbasy na grilla to doskonały pomysł na urozmaicenie tego standardowego dania podawanego podczas imprez przy grillu.

Z tego przepisu dowiesz się:

  • jak zrobić kiełbasę grillową
  • co dodać do kiełbasy na grilla
  • jak przygotować kiełbasę na grilla

1. Kiełbasy nacinamy z obu stron na głębokość około pół centymetra.

2. Do miski wlewamy marynatę szlachecką, wkładamy kiełbaski, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na 2 godziny.

3. Ruszt smarujemy delikatnie olejem. Kiełbasy układamy na ruszcie i grillujemy przez około 10 minut*, obracając je na każdą ze stron.

*Czas grillowania kiełbas zależny jest od ich grubości, stopnia tłustości oraz tego, jaki stopień wypieczenia chcemy osiągnąć. Zalecamy indywidualne kontrolowanie czasu grillowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak