Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa chorizo z patelni

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chorizo 300 g (pętka)
pepperoni 1 papryczka
cebula 1 szt
ryż 100 g (thiabonne)
papryka czerwona 1/2 szt
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa chorizo z patelni

Ryż ugotowałem w osolonej wodzie z dodatkiem.
Kiełbasę pokroiłem w grubsze plastry. cebulę w krążki.
Papryczkę oczyściłem z pestek, ( jeśli ktoś lubi bardzo ostre dania, można pestki zostawić). Następnie drobno je pokroiłem. Czerwoną paprykę po usunięciu pestek pokroiłem w paski.
Wszystkie składniki podsmażyłem na oliwie z oliwek. Podlałem odrobiną wody ( tak aby zrobiło się troszkę sosu) i dusiłem około 10 minut.
Podałem bardzo gorące.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 31.07.2016 19:58
Smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak