Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cukinia
1 kg -
pomidory
1 kg -
cebula
3 szt -
papryka czerwona
2 szt -
czosnek
3-4 ząbki -
cukier
ok1 szkl -
koncentrat pomidorowy
2 słoiczki po(190g) -
Pieprz czarny mielony Prymat
1/2 łyżeczki -
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
1/2 łyżeczki -
ziele angielskie
6-7 ziaren -
Liść laurowy suszony Prymat
3 szt -
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka z czubkiem -
sól
do smaku -
olej
Przepis i sposób przygotowania Ketchup z cukinii i pomidorów
Gdy warzywa się rozpadną przestudzić i ściąć blenderem. Postawić ponowie na gazie i zagotować, doprawić przyprawami do smaku.
Odstawić by masa jeszcze odparowała i nakładać do przygotowanych słoików.
Pasteryzować ok 20 min małe słoiczki.
Komentarze (3)