Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ketchup z cukinii

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 2 kg
cebula biała 1/2 kg
ocet 1 szklanka
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
cukier 2 szklanki
sól 2 łyżki
pieprz 1 łyzeczka
chili 1/2 łyzeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ketchup z cukinii

Cukinię i cebulę należy zetrzeć na tarce o grubych oczkach i zasypać solą, wymieszać i odstawić tak na ok 6 godzin. Po tym czasie, należy całośc (cukinię i sok który puści) gotować aż do powstania jednolitej papki. Wsypać cukier i wlać ocet, zamieszać i gotować jeszcze przez 20 minut.
Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy, gotować kolejne 20 minut, od czasu do czasu mieszając.Jak lekko przestygnie zmiksować i nalewać do słoiczków.Pasteryzować przez ok 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak