Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks z wiśniami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dkg
masło 20 dkg
cukier 3/4 szklanki
jajko 4 sztuki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mieszanka keksowa 10 dkg
wiśnie kandyzowane 10 dkg
rodzynki 5 dkg
mleko 4 łyżki
aromat cytrynowy 4 krople
lukier biały 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Keks z wiśniami

Masło z cukrem, utrzeć na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku i łyżce mleka, cały czas miksując.
Do dobrze utartej masy dodać, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Bakalie oprószyć mąką i dodać do masy, delikatnie wymieszać.
Formę do keksa wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni około 70 minut.
Przestudzony keks polukrować. SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 16.04.2017 00:42
Przepyszna propozycja!
Kikiriki 14.02.2017 16:24
Prawie jak mojej babci :)
Renataj 31.01.2017 20:01
Bardzo lubię takie keksy - pełne bakali:)
bertpvd 31.01.2017 19:41
pyszny keks

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak