Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

keks pieczarkowo warzywny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
papryka czerwona 1 szt
cebula 2 szt
ser żółty 200 g
masło 1/2 kostki
natka pietruszki 1 pęczek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka pszenna 20 dag
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: keks pieczarkowo warzywny

Pieczarki oczyścić pokroić, cebulę obrać pokroić w kostkę paprykę oczyścić, pokroić w kostkę. Wszystko podsmażyć na odrobinie oleju, przestudzić. Natkę posiekać, ser żółty potarkować na tarce o dużych oczkach. Masło utrzeć z żółtkami , dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, a następnie stopniowo resztę składników. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy i delikatnie wymieszać. Przełożyć do natłuszczonej keksówki. (moja miała 27 x 8 cm) Piec w temperaturze 180 stopni Celcjusza przez 1 h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 05.04.2013 12:15
Świetny pomysł na keks z warzywami
AURELKA 29.03.2013 20:10
bardzo fajny
Ewa104 25.03.2013 13:22
Bardzo fajny pomysł.
Monika58 24.03.2013 23:17
pyszny , jak pasztet
w mojej kuchni 24.03.2013 16:17
moje smaki w tym przepisie
Pyszota 24.03.2013 16:15
rewelacyjnie wygląda
dodi 24.03.2013 16:15
pomysłowy ten przepis
paulina2157 24.03.2013 16:05
ciekawy pomysł.
Bernadeta1 24.03.2013 15:59
rewelacyjny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak