Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks beztłuszczowy z owocami kandyzowanymi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 100 g
mąka tortowa 100 g
cukier 150 g
cukier waniliowy 50 g
jajko 4 szt.
proszek do pieczenia płaska łyżeczka
owoce kandyzowane 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Keks beztłuszczowy z owocami kandyzowanymi

Utrzeć jajka z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą jasną masę.
Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i partiami dodawać do ciasta stale miksując.
Na koniec dodać rozdrobnione owoce kandyzowane.
Długą keksówkę grubo posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą lub krupczatką - napełnić ciastem nie więcej jak do 2/3-3/4 głębokości.
Piec w piekarniku nagrzanym do 165-170*C przez 45-50 min.
Stopień wypieczenia sprawdzić patyczkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

reniatka 22.08.2012 09:56
mniam
halina17 18.08.2012 14:45
dobry keks

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak