Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

keks

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka 5 łyżek
cukier 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
mix bakali 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: keks

Kroki postępowania

1
Żółtka oddzielić od białek . Żółtka ucieram z cukrem na puch , dodajemy mąkę wcześniej wymieszaną z proszkiem do pieczenia i obtoczone w mące bakalie , masa jest gęsta więc trzeba solidnie ją wymieszać
Krok 1 - keks foto
2
Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy z bakaliami tym razem delikatnie mieszamy
Krok 2 - keks foto
3
Masę przekładamy do tortownicy i pieczemy w temp 170 C około 30 minut .
Krok 3 - keks foto
4
Gotowe , pyszne i puszyste
Krok 4 - keks foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 26.01.2014 08:29
super super pycha keks
Motorek 09.12.2013 16:49
smaczne ciasto
Seba 01.04.2013 09:48
aż ślinka cieknie
mela25 21.01.2013 19:56
ilość mąki jest dobrze napisana , spróbuj zrobić i zobaczysz ze wyjdzie :)
RenataZ-et 21.01.2013 18:39
Ślicznie Ci wyszedł ten keksik
pycia9 05.01.2013 14:25
pyszności
Wafelek2601 28.12.2012 10:44
Rewelacja
adelajda 28.12.2012 07:27
pyszny !
cris04 27.12.2012 23:48
....pysznie wygląda! /ale coś mi nie pasuje ilość mąki....?/
Lemon 27.12.2012 23:31
pycha
Habibi 27.12.2012 22:34
uwielbiam taki keksik :)
ilka_86 27.12.2012 21:41
wspaniałe ciasto
usmiech 27.12.2012 21:17
super
kasiek 27.12.2012 21:15
extra wygląda , i dużo bakali ja taki uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak