keks

keks

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dkg
  • masło

    20 dkg
  • cukier puder

    20 dkg
  • jajko

    4 szt
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
  • gakalie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakalie rozdrobnić, obtoczyć w mące. Masło otrzeć, dodając pod koniec cukier, żółtka, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i bakalie. Na koniec delikatnie wymieszać z ubitymi białkami. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem formy, piec ok 1 godzinę w temp. 190*C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata72

08.04.2011 10:34
super z masełkiem i mleczkiem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat