Keczup z porzeczek

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porzeczki czerwone

    2 kg
  • cukier

    1 kg
  • Cynamon mielony Prymat

    1 łyżka
  • pieprz, ziele ang mielone

    po 1\\2 łyżeczki
  • goździki mielone

    2 łyżeczki
  • ocet

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Opłukane i osuszone porzeczki bez szypułek zasypać cukrem w rondlu, dodać
korzenie i ocet i stale mieszając smażyć na wolnym ogniu do 25 min.
Gorące wkładać do wyparzonych słoiczków, zamknąć i odwrócić do góry dniem.
Zostawić do ochłodzenia. Podawać do mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat