Keczup z porzeczek

Keczup z porzeczek

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porzeczki czerwone

    2 kg
  • cukier

    1 kg
  • Cynamon mielony Prymat

    1 łyżka
  • pieprz, ziele ang mielone

    po 1\\2 łyżeczki
  • goździki mielone

    2 łyżeczki
  • ocet

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Keczup z porzeczek

Opłukane i osuszone porzeczki bez szypułek zasypać cukrem w rondlu, dodać
korzenie i ocet i stale mieszając smażyć na wolnym ogniu do 25 min.
Gorące wkładać do wyparzonych słoiczków, zamknąć i odwrócić do góry dniem.
Zostawić do ochłodzenia. Podawać do mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat