keczup domowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    3 kg
  • seler, por

  • cebula

    250 g
  • cukier

    0.5 szkl.
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • sól

    2 lyzki
  • ocet

    1 szkl.
  • cynamon Prymat

    0.5 lyzki
  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wszystkie skladniki pokroic i dusic na malym ogniu a gdy zmiekna przetrzec przez sitko.do przecieru dodacprzyprawy korzenne,sol,cukier i ocet.gotowac keczup za zgestnieje..przelozyc do sloika i zagotowac

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jolaxa 05.03.2011 12:55
pycha
IZABELA29 11.11.2010 19:10
chyba jestem za leniwa by go robic

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat