Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kebabczeta

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowo-wieprzowe 50 dag
mięso mielone drobiowe 50 dag
cebula 1 szt
cebula czerwona 1 szt
Kminek mielony Prymat 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
natka pietruszki 1 łyzka
woda zimna 5 łyzek
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
olej do smażenia 100 ml
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
sól do smaku 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kebabczeta

cebule obrac,zetrzeć na tarce i dodac do miesa.dodac kminek,papryke,sól i pieprz.dodac wode i dokładnie wyrobić mase.odstawić do lodówki na godzinke.mase połaczyc z natką.ufrormowac z niej podłużne kiełbaski.panierowac w bułce tarte,smaz na złoty kolor lub można je na grillu połzyc.wbic patyczki w mieso

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak