Kebabczeta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowo-wieprzowe

    50 dag
  • mięso mielone drobiowe

    50 dag
  • cebula

    1 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • Kminek mielony Prymat

    1 szczypta
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 szczypta
  • natka pietruszki

    1 łyzka
  • woda zimna

    5 łyzek
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • olej do smażenia

    100 ml
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1 szczypta
  • sól do smaku

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

cebule obrac,zetrzeć na tarce i dodac do miesa.dodac kminek,papryke,sól i pieprz.dodac wode i dokładnie wyrobić mase.odstawić do lodówki na godzinke.mase połaczyc z natką.ufrormowac z niej podłużne kiełbaski.panierowac w bułce tarte,smaz na złoty kolor lub można je na grillu połzyc.wbic patyczki w mieso

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat