Kebab z wątróbki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątroba z jagnięcia

    800g
  • tłuszcz

    1 łyżka
  • czosnek

    3 ząbki
  • ocet

    1/2 szklanki
  • rosół

    1 szklanka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umytą wątrobę pokrajać w kostkę i obrumienić na tłuszczu, dodać rozgnieciony czosnek. Wlać ocet, podlać rosołem, osolić, oprószyć pieprzem. Dusić pod przykryciem 5-10 minut i natychmiast podawać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat