kawa z kakao

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kakao

    2 łyzeczki
  • cukier

    3 łyżeczki
  • cukier puder

    3 łyżeczki
  • woda

    4 filiżanki
  • śmietana 18 proc

    0,5 szklanki
  • cukier waniliowy

    do posypania
  • kawa

    5 (mielona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kawę, cukier oraz kakao zalać zimną wodą po czym podgrzewać.
Gdy woda zacznie się gotować szybko zdjąć z ognia i rozlać do filiżanek.
Posypać cukrem waniliowym i zrobić na wierzchu kleksa z bitej śmietany.
Bita śmietana: do śmietany dodać cukier puder i ubijać do czasu aż zrobi się gęsta i sztywna.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Olaa 09.01.2012 20:20
muszę wypróbowac
joanna77 31.03.2011 18:54
mniam
Marzena34 03.03.2011 12:04
orginalne
accee 06.01.2011 19:07
Smakowite
ElizaT 20.11.2010 11:13
pycha
stokrotka 18.11.2010 07:58
dziś wypróbuję
Krzysztof42 16.11.2010 16:30
trzeba spróbować
Myszka75 14.10.2010 09:32
koniecznie trzeba spróbować!
justyna111 14.09.2010 17:24
spróbuję
Lidia11 14.09.2010 14:51
ciekawe połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat