Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kakao
2 łyzeczki -
cukier
3 łyżeczki -
cukier puder
3 łyżeczki -
woda
4 filiżanki -
śmietana 18 proc
0,5 szklanki -
cukier waniliowy
do posypania -
kawa
5 (mielona)
Przepis i sposób przygotowania kawa z kakao
Gdy woda zacznie się gotować szybko zdjąć z ognia i rozlać do filiżanek.
Posypać cukrem waniliowym i zrobić na wierzchu kleksa z bitej śmietany.
Bita śmietana: do śmietany dodać cukier puder i ubijać do czasu aż zrobi się gęsta i sztywna.
Komentarze (14)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (4)