Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawa po tajlandzku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Napar z kawy 400 ml
mleko 3,2% 75 ml
mleko skondensowane 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kawa po tajlandzku

Mleko 3,2% zagotować, po zdjęciu z ognia wymieszać z mlekiem skondensowanym słodzonym( zmiksować tak, żeby powstała pianka). Mleko wraz z pianką rozlać do szklanek. Gorący napar z kawy wlewać do szklanek z mlekiem przy użyciu dzbanuszka z dziobkiem tak, żeby kawa nie połączyła się z mlekiem( po ściankach szklanki). Podawać na gorąco.
Ważne jest to, żeby zarówno mleko, jak i kawa podczas przygotowania były gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.02.2014 00:41
super taka kawusia
RenataZ-et 18.01.2014 20:55
bardzo fajna kawa
Wafelek2601 11.10.2013 10:11
Taką kawkę z chęcią wypiję
IKrakowianka 16.08.2012 00:24
Dobry pomysł na deser
safcia 20.05.2012 21:33
takiej nie pilam jeszcze
malaczarna23 06.12.2011 20:32
super:)
Zoso 21.10.2011 20:03
jutro sprawdzę przepis
ben-ka 02.07.2011 16:26
dla samej pianki bym pewnie piła i piła:)
Anna146 15.06.2011 07:40
takiej kawy to już nawet słodzić nie trzeba
stokrotka 24.05.2011 08:29
fajna kawka
Jaheira11 12.03.2011 18:17
wygląda pysznie
jogobella231
jogobella231 05.03.2011 10:04
pysio
pioge7 16.02.2011 14:37
super
Karolek1 28.11.2010 23:19
Bardzo efektownie wygląda :)
MAŁGORZATA108 30.06.2010 17:53
Zwykłe latte.
Krzysztof42 26.06.2010 15:46
najlepsza jest kawa po polsku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak