Kawa po tajlandzku

Kawa po tajlandzku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Napar z kawy

    400 ml
  • mleko 3,2%

    75 ml
  • mleko skondensowane

    150 ml
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kawa po tajlandzku

Mleko 3,2% zagotować, po zdjęciu z ognia wymieszać z mlekiem skondensowanym słodzonym( zmiksować tak, żeby powstała pianka). Mleko wraz z pianką rozlać do szklanek. Gorący napar z kawy wlewać do szklanek z mlekiem przy użyciu dzbanuszka z dziobkiem tak, żeby kawa nie połączyła się z mlekiem( po ściankach szklanki). Podawać na gorąco.
Ważne jest to, żeby zarówno mleko, jak i kawa podczas przygotowania były gorące.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Bernadeta1 06.02.2014 00:41
super taka kawusia
RenataZ-et 18.01.2014 20:55
bardzo fajna kawa
Wafelek2601 11.10.2013 10:11
Taką kawkę z chęcią wypiję
IKrakowianka 16.08.2012 00:24
Dobry pomysł na deser
safcia 20.05.2012 21:33
takiej nie pilam jeszcze
malaczarna23 06.12.2011 20:32
super:)
Zoso 21.10.2011 20:03
jutro sprawdzę przepis
ben-ka 02.07.2011 16:26
dla samej pianki bym pewnie piła i piła:)
Anna146 15.06.2011 07:40
takiej kawy to już nawet słodzić nie trzeba
stokrotka 24.05.2011 08:29
fajna kawka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat