Kawa po marokańsku

Kawa po marokańsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cynamon

    1 laska
  • Koperek suszony Prymat

    1/4 łyżeczki
  • sezam

    1/2 łyżeczki
  • woda

    400 ml
  • mleko

    2-4 łyżki
  • kardamon

    1/2 mielony
  • kawa

    2 (mielona)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kawa po marokańsku

Cynamon, kardamon, koper i sezam zemleć przy użyciu młynka. Do składników dodać zmieloną kawę i wymieszać. Z tak przygotowanej mieszanki zaparzyć kawę. Dodać mleko. Kawę można posłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

RenataZ-et 14.12.2013 21:42
super pomysł
IKrakowianka 30.07.2013 21:03
świetna kawa
kielcok1 05.04.2011 15:37
bomba
pioge7 16.02.2011 14:37
spróbujcie bo warto
Iwusia 26.11.2010 23:04
elegancko :)
banditka 08.10.2010 09:12
jaki dizajn wokol kawy :)
Paweł29 20.08.2010 17:03
Heheh
Krzysztof42 26.06.2010 15:46
najlepsza jest kawa po polsku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat