Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawa orzech w czekoladzie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

syrop cukrowy 4 łyżeczka
mleko 4 łyżki
kawa 50 ml
kakoa 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kawa orzech w czekoladzie

Opis składników:
syrop cukrowy czyli 2 łyżeczki syropu orzechowego i 2 łyżeczki syropu czekoladowego. Kawa czyli espresso.

Najpierw nalewam do kubeczka na espresso syropy. Następnie przygotowuję przedłużone espresso. W oddzielnym naczynku ubijam mleko, potem nalewam je do kubeczka tak by w środku została biała piana, ale pozostawiła po bokach aromatyczną cremę espresso. Całość delikatnie posypuję przygotowanym na boku kakao. Podaję ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaprysiek 25.02.2014 13:52
Kawy nie pijam, ale jak zobaczyłem kubek z Paryża, to tak jakoś pomyślałem, że może jednak kiedyś takie coś w podobnym kubku spróbuję. Jak będę miał coś zrobić następnym razem, to zrobię w podobnym kubku, obiecuję.
ssylwiaa 25.02.2014 12:13
mmm, pyszna! ;)
Paolcia 25.02.2014 08:30
bardzo lubię orzechową kawę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak