Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kawa na jesienne chłodne dni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1,5 szkl.
miód pszczeli 2 łyżki
czekolada gorzka 1 kost.
kawa 2 (mielona)

Przepis i sposób przygotowania na: kawa na jesienne chłodne dni

Mleko wlać do garnka i podgrzać ale nie zagotować(można podgrzać w mikrofali). Do 2 wysokich szklanek wlać po łyżce miodu tak aby nie wybrudzić ścianek szklanek i odstawić.Do imbryka wsypać kawę mieloną i zaparzyć wrzątkiem ok.200ml.Podgrzane mleko spienić aby zwiększyło swą objętość i razem z pianą wlać do szklanek z miodem.Zaparzoną kawę delikatnie wlać małym strumieniem do szklanek.Po wlaniu kawy powinny utworzyć się warstwy w następującej kolejności:
-miód
-mleko
-kawa
-mleczna piana
Na koniec posypać po wierzchu startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak