Kawa mrożona z whisky i cynamonem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kawa rozpuszczalna

    4 łyżeczka
  • cukier brązowy

    3 łyżeczka
  • cynamon

    1 szczypta
  • whisky

    1/2 kieliszek
  • mleko skondensowane

    1 szklanka
  • lód

    9 kostka
  • woda

    1/4 (źródlana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do wysokiego naczynia wlać schłodzoną wodę, wsypać kawę, cukier brązowy i cynamon i razem miksować do powstania piany sztywnej, dodać whisky i dalej miksować, następnie należy wyporcjować pianę do wysokich szklanek, wlać mleko skondensowane schłodzone, dodać kostki lodu. Serwować ze słomką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
as28 02.12.2013 13:11
uwielbiam kawe
Aleksandra/Olcia 02.12.2013 12:15
ale pycha mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat