Kawa kokosowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kawa rozpuszczalna

    4 łyzeczki
  • cukier

    4 lyzeczki
  • kakao rozpuszczalne

    2 lyzeczki
  • woda

    100 ml
  • mleko kokosowe

    200 ml
  • mleko 2 %

    400 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do szklanki wsypać po 4 łyżeczki kawy i cukru, dodać 2 łyżeczki kakao. Wodę zagotować i zalać mieszankę. Zamieszać i wystudzić. Schłodzić w lodówce. Mleko również schłodzić.

Mleko kokosowe wlać do blendera i zmiksować aż płyn się lekko spieni.

Dodać schłodzoną kawę, zmiksować. Wlać 400 ml mleka zwykłego i ponownie, ostatni raz zmiksować.

Kawę rozlać do szklaneczek i od razu podawać. Można dołożyć kawowy lód

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 17.02.2014 12:47
Kawa pewnie smakuje wybornie!
Ada-Gaba 10.11.2013 19:06
Podoba mi się przepis
Alex_M 05.11.2013 13:23
spróbuj, jest na prawdę pyszna :)
Michał2 05.11.2013 12:12
wow takiej kawy nie piłem
Mniam 12.10.2013 16:29
Nie piłam takiej. Podoba mi się bardzo, bo lubię z mlekiem kawę.
gosia56 12.10.2013 08:53
takiej kawusi jeszcze nie piłam
caralajna 12.10.2013 07:35
jak kokosowa to dla mnie :)
Alex_M 11.10.2013 21:06
dużo mleka i taka wyszła ;)
Aannkaa82 11.10.2013 20:07
No dobra - prawie biała :)
Aannkaa82 11.10.2013 20:06
No popatrz a mi sie zawsze kawa kojarzyła z czarnym kolorem :) a u Ciebie taka ładna biała :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat