Kaszubska zupa szparagowa.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi zielone

    1 pęczek
  • szparagi białe

    1 pęczek
  • ser topiony

    10 dag
  • śmietana kremowa 30% lub 36%

    125 ml
  • sól

  • rosół z kury

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi obrać pokroić na kawałki i ugotować w bulionie. Najpierw do gotującego się bulionu wkładamy pokrojone białe szparagi, po 5 minutach dodajemy zielone. Pod koniec gotowania dodać serek topiony i wymieszać. Serek bardzo szybko się rozpuści i zagęści nam zupę. Na koniec do każdej zupy na talerzu, dodajemy 1 – 2 kleksy ubitej lekko osolonej śmietany 36%.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 18.05.2017 13:00
smacznie się prezentuje
Maria 70 13.10.2013 18:29
Kaszubska wygląda apetycznie.
brioszka 13.10.2013 12:59
zjadłabym :)
Megg 12.10.2013 20:56
wygląda bardzo smakowicie
mariel78 12.10.2013 20:23
wygląda apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat