Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszubska zupa szparagowa.

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 1 pęczek
szparagi białe 1 pęczek
ser topiony 10 dag
śmietana kremowa 30% lub 36% 125 ml
sól
rosół z kury 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszubska zupa szparagowa.

Szparagi obrać pokroić na kawałki i ugotować w bulionie. Najpierw do gotującego się bulionu wkładamy pokrojone białe szparagi, po 5 minutach dodajemy zielone. Pod koniec gotowania dodać serek topiony i wymieszać. Serek bardzo szybko się rozpuści i zagęści nam zupę. Na koniec do każdej zupy na talerzu, dodajemy 1 – 2 kleksy ubitej lekko osolonej śmietany 36%.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 18.05.2017 13:00
smacznie się prezentuje
Maria 70 13.10.2013 18:29
Kaszubska wygląda apetycznie.
brioszka 13.10.2013 12:59
zjadłabym :)
Megg 12.10.2013 20:56
wygląda bardzo smakowicie
mariel78 12.10.2013 20:23
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak