Kasztanki z herbatników

Kasztanki z herbatników

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    220 g
  • masło

    120 g
  • cukier puder

    0,5 szkl
  • cukier waniliowy

    1 łyżka
  • miód płynny

    3 łyżki
  • kakao

    3 łyżki
  • spirytus

    50 ml
  • orzechy włoskie

    50 g
  • rodzynki

  • migdały

  • wiórki kokosowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W blenderze rozkruszyć herbatniki. Odłożyć 2-3 łyżki do obtaczania. Masło utrzeć z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Dodać kakao, spirytus, miód i wymieszać. Wsypać herbatniki dodać drobno pokrojone orzechy włoskie i zagnieść. Jeśli masa będzie za sucha dodać miodu lub spirytusu. Z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Do środka włożyć 2-3 rodzynki lub sparzone i obrane ze skórki migdały. Kuleczki obtaczać w odłożonych herbatnikach i kokosie. Odłożyć do schłodzenia i przegryzienia się smaków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Róża1

09.06.2015 10:30
wspaniały przepis !!!!!!!!!!!!!!!

Kasiaaa

14.05.2015 16:39
Pyszne :)

endzi

24.04.2015 19:38
Wygladaja smakowicie musze jutro wyprobowac przepis

migotka28

05.01.2015 22:35
pyszne i ładne kuleczki

bietka

05.01.2015 19:02
bardzo lubię kasztanki :)

agnieszka214

05.01.2015 17:52
super smaczne kuleczki

Wacław

05.01.2015 16:25
pyszne kuleczki !

Kolorowa

05.01.2015 16:24
Super kuleczki !

Sroczka

05.01.2015 16:22
Pyszne małe co nieco, mniam.

Beatris

05.01.2015 16:13
Wyglądają niezwykle smakowicie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat