Kaszkowiaki

Kaszkowiaki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    2 woreczki
  • cebula

    1 szt
  • jajka

    2 szt
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • wywar grzybowy

    1 litr
  • sól

  • pieprz

  • bułka tarta

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kasze ugotować wg przepisu na opakowaniu w wywarze grzybowym.
Cebulę obrać i pokroić w piórka albo drobną kostkę.
Na patelni rozgrzać olej i zrumienić lekko cebulę.
Cebule zebrać, dodać do kaszy, a olej zostawić.
Do kaszy dodać też dwie łyżki tartej bułki i wbić jajka.
Wszystko wymieszać i doprawić do smaku.

Z masy formować małe kotleciki, obtaczać w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju zmieszanym z olejem od cebuli.
Kotleciki smażyć na rumiano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Patrycja33

16.10.2016 21:23
ciekawe kotlety :)

MonikaW

13.10.2016 17:37
moja mam robiła podobne

Łukasz15

13.10.2016 17:03
Ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat