Kaszka na słodko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza kukurydziana

    100 gram
  • woda

    600 ml
  • rodzynki

    2 łyżki
  • słonecznik łuskany

    2 łyżki
  • płatki owsiane

    2 łyżki
  • banan

    1 sztuka
  • dżem kwaśny

    4 łyżki
  • orzechy włoskie

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę gotujemy doprowadzając do wrzenia, a następnie nie ściągając jej z gazu wsypujemy kaszę kukurydzianą i intensywnie mieszamy aby nie powstały grudki. Gaz przykręcamy aby był najmniejszy płomień. Kiedy kasza zaczyna gęstnieć, dorzucamy po kolei rodzynki, słonecznik, płatki i orzechy. Cały czas mieszamy. Kiedy już kasza zgęstnieje, wyłączamy gaz i wrzucamy pokrojonego w plasterki banana. Wszystko dokładnie jeszcze raz mieszamy i wykładamy na talerze w formie kopca. Robimy na środku dołeczek i wlewamy do niego po dwie łyżki dżemu na porcję. Możemy udekorować orzechami włoskimi. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
indi 19.07.2011 19:43
apetycznie wygląda :)
Kopiko1983 25.03.2011 06:38
Ciekawy i smaczny przepis :)
Mysiunia 17.03.2011 16:08
wygląda bardzo apetycznie:)
Anna169Hosz 10.11.2010 11:07
Własnie się zastanawiałam, co zrobić z kaszki kukurydzianej:)
krzyniu1984 10.11.2010 07:27
na pewno smaczna!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat